Teknologenes comeback – toppleder Christian Rynning-Tønnesen svarer

20.10.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal

I serien «Teknologenes comeback – topplederne svarer» utfordrer administrerende direktør i Hydro Svein Richard Brandtzæg denne uken konsernsjef Christian Rynning Tønnesen i Statkraft om å svare på hva han tror er årsaken til at sivilingeniørene igjen i sterkere grad inntar topplederjobbene i store norske bedrifter.
Les om undersøkelsen og funnene her.

– Det beste utgangspunktet for å bli en god leder, er å studere noe man både har anlegg og interesse for, sier konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning Tønnesen.

1. Hvorfor tror du det blir flere ingeniører/sivilingeniører som toppledere i de største norske bedriftene?

– Jeg tror det skyldes at mange med den bakgrunnen har en solid kompetanse til å håndtere den raske teknologiske utviklingen i de aller fleste bransjer. For verdiskapingen i dagens bedrifter er det viktig å forstå og bruke digitalisering, automatisering, elektronisk kommunikasjon og sosiale medier på en effektiv måte.

2. Hvilken utdanning anbefaler du studenter som vil bli toppledere?

– Det er først og fremst viktig å studere noe man både har anlegg og interesse for.  Det er grunnleggende for å finne en spennende jobb og utgangspunktet for å kunne bli en god leder.

3. Hvor viktig er din bakgrunn som sivilingeniør for deg som toppleder?

– Som konsernsjef i Statkraft gir min utdanning en solid plattform for å forstå den teknologiske utviklingen innen energibransjen og et grunnlag for å kunne ta strategiske beslutninger for selskapet. Den gir meg også en god bakgrunn for å forstå utfordringene vi står overfor knyttet til klimaendringer og overgangen fra fossil til fornybar energi.

4. Hvordan har du bidratt til at teknologi er en konkurransefordel for din bedrift?

– Statkrafts virksomhet bygger på avansert bruk av teknologi for kraftproduksjon og markedsaktiviteter. Med norsk vannkraft som teknologisk utgangspunkt har Statkraft blitt Europas største produsent av fornybar energi og vi utvikler nå vannkraft, landbasert vindkraft og solkraft på flere kontinenter.

5.  Hvilken annen norsk toppleder med sivilingeniørbakgrunn kan du tenke deg å utfordre til å svare på spørsmålene våre?

– Wenche Ravlo i Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Hun har solid teknologisk kompetanse og god politisk innsikt. Omstillingen på Svalbard er både krevende og spennende.

Les også: Teknologenes comeback – toppleder Wenche Ravlo svarer

Les også: Teknologenes comeback – toppleder Svein Richard Brandtzæg svarer

Les også: Teknologenes comeback – toppleder Helge Aasen svarer

Siste fra Tekna Magasinet