Tekna Magasinets sommerportretter

Sommerportrettet:
Sunniva Rose

05.07.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal. Private bilder.

Hvilket teknologiske reisemål er favoritten, og hvem ville du tatt med deg til en øde øy? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt et knippe kjente Tekna-medlemmer.
Følg med hver onsdag og lørdag i hele juli.

Dette er mest meg, sier Sunniva Rose, kjent som kjernefysiker og rosablogger.

Sunniva Rose drømmer om pilegrimsferd til Tsjernobyl og Silicon Valley. Som selskap på en øde øy ville hun valgt Richard Feynman. Der skulle de spilt bongotrommer og snakket fysikk på stranden.

Navn: Sunniva Rose
Arbeidssted/stilling: Universitetet i Oslo, nestleder for Centre for Computing in Science Education – et senter for fremragende utdanning
Utdanning: Doktorgrad i kjernefysikk

1. Kan du anbefale et reisemål med tilknytning til teknologi, realfag eller naturvitenskap?
Jeg har ennå ikke vært noen av disse stedene selv, men jeg drømmer om å besøke Pripyat og Tsjernobyl for å oppleve teknologi «gone wrong», og Silicon Valley for å besøke alle de store techstedene. Begge deler har et slags preg av pilegrimsferd over det for min del.

2. Hvilken kjent vitenskapsmann eller -kvinne ville du helst tatt med deg til en øde øy?
Det må jo bli fysikeren Richard Feynman – og han må selvsagt ha med seg bongotrommene sine. Så skal vi sitte på stranden og snakke om fysikk/filosofi og spille trommer.

3. Hvis du skulle ha utdannet deg på nytt, hva ville du valgt?
Nå har jeg nettopp fullført doktorgraden min, og bare tanken på å skulle utdanne meg på nytt gjør meg nesten litt uvel… Når det er sagt så må jeg jo si at jeg er veldig fornøyd med det valget jeg gjorde da jeg begynte å studere fysikk, og jeg tror ingenting kunne vært mer ”riktig” – jeg ville altså ha gjort samme valg om igjen, men jeg skulle ønske jeg kunne litt biologi, så jeg skulle gjerne ha hatt kanskje en bachelor i biologi i tillegg til fysikken. Jeg kunne også tenke meg å lære en del sosialantropologi.

4. Hvor skal du på sommerferie i år og hvorfor?
Først går turen til Washington DC og New York, fordi hvorfor ikke? Jeg tror det fins uendelig med grunner for å oppleve de to byene – jeg har aldri vært noen av stedene før, og gleder meg enormt! Senere på sommeren går turen til hytta på Herføl – mitt barndoms ferieparadis. Der er det total avkobling som gjelder.

5. Skal du være tilgjengelig for jobben i sommerferien?
Ja, sånn passe.

6. Hvis det var opp til deg alene å velge hvem som helst til statsminister i Norge, hvem ville du valgt da og hvorfor?
Min gode venn Anders Knatten. Han har den perfekte blanding av sympatisk, pragmatisk, realistisk, snill, tech- og vitenskapskompetent, og han er en som ”får med seg folk”.

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

nytt-hovedstyre

Lise Lyngsnes Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg går løs på sin tredje periode som president i Tekna. Det er klart etter at de 210 delegatene ved Representantskapsmøtet på Hamar gjennomførte valg til nytt hovedstyre i foreningen 11. juni. Randeberg ble valgt ved akklamasjon i salen.

dsc_6044

De beste masterprogrammene

Usikker før søknadsfristen til høyere utdanning 15. april? Tekna Magasinet har rangert studiekvalitet og karakterfordeling for mer enn 80 masterprogram i Naturvitenskapelige og tekniske fag.

liten

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.