Tekna Magasinets sommerportretter

Sommerportrettet:
Nils Øveraas

22.07.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal. Private bilder.

Hvilket teknologiske reisemål er favoritten, og hvem ville du tatt med deg til en øde øy? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt et knippe kjente Tekna-medlemmer.
Følg med hver onsdag og lørdag i hele juli.

Nils Øveraas har lenge vært en fjellets mann, både da han var direktør i Accenture, og nå som generalsekretær i Den Norske Turistforening.

Moldejazz og Færøyene står på ferieprogrammet for generalsekretæren i Den Norske Turistforening. Resten er viet jobbaktiviteter i den norske fjellheimen, der sommeren er den travleste tiden.

Navn: Nils Øveraas
Arbeidssted/stilling: Generalsekretær i Den Norske Turistforening
Utdanning: Sivilingeniør i Databehandling fra NTH i 1981

1. Kan du anbefale et reisemål med tilknytning til teknologi, realfag eller naturvitenskap?
Jeg vil anbefale Deutsches Museum i München. Det er verdens største tekniske museum og en fantastisk flott opplevelse som kan nytes i flere dager. Så ligger det også i et veldig flott område med mulighet for en rekke andre opplevelser også.

2. Hvilken kjent vitenskapsmann eller –kvinne ville du helst tatt med deg til en øde øy?

Jeg ville reist med Leonardo Da Vinci. Et gigantisk multitalent som det ville vært morsomt å være sammen med over lang tid.

3. Hvis du skulle ha utdannet deg på nytt, hva ville du valgt?

Jeg ville valgt å bli sivilingeniør på nytt. Linjevalget er ikke så farlig – det er uansett en så anvendelig utdannelse at det gir rom for et spennende yrkesliv uansett.

4. Hvor skal du på sommerferie i år og hvorfor?

Jeg skal en uke til Molde på jazzfestival. Det har jeg gjort siden 1974 og det er en strålende kombinasjon med god musikk og gamle kjente. Jeg skal også en uke til Færøyene med familien. Der er det naturopplevelsene og matopplevelsene som står i fokus.

5. Skal du være tilgjengelig for jobben i sommerferien?

Det er høysesong i Den Norske Turistforening i sommerferien så derfor blir det lite ferie og mye opplevelser og aktiviteter landet rundt. Jeg er derfor tilgjengelig mesteparten av sommeren.

6. Hvis det var opp til deg alene å velge hvem som helst til statsminister i Norge, hvem ville du valgt da og hvorfor?

Det ville jeg ikke gjort. Skal du være statsminister i Norge bør du ha et klart mandat fra folket. Det har vært – og kommer fortsatt til å være den beste løsningen. Så får vi leve med det selv om vi skulle være uenig

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

nytt-hovedstyre

Lise Lyngsnes Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg går løs på sin tredje periode som president i Tekna. Det er klart etter at de 210 delegatene ved Representantskapsmøtet på Hamar gjennomførte valg til nytt hovedstyre i foreningen 11. juni. Randeberg ble valgt ved akklamasjon i salen.

dsc_6044

De beste masterprogrammene

Usikker før søknadsfristen til høyere utdanning 15. april? Tekna Magasinet har rangert studiekvalitet og karakterfordeling for mer enn 80 masterprogram i Naturvitenskapelige og tekniske fag.

liten

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.