Tekna Magasinets sommerportretter

Sommerportrettet:
Jan Otto Eriksen

19.07.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal. Private bilder.

Hvilket teknologiske reisemål er favoritten, og hvem ville du tatt med deg til en øde øy? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt et knippe kjente Tekna-medlemmer.
Følg med hver onsdag og lørdag i hele juli.

Den perfekte sommerdagen for Jan Otto Eriksen starter med en kopp kaffe, en god bok og fuglekvitter før de andre har stått opp.

Jan Otto Eriksen ville vurdert både Madame Curie, Elon Musk og Steven Hawking som selskap på en øde øy, men i og med at Hawking trenger strøm for å kommunisere, hadde nok valget falt på Brian Cox, som kunne fortalt han om universets mysterium.

Navn: Jan Otto Eriksen
Arbeidssted/stilling: Konserntillitsvalgt for Tekna i Telenor med bakgrunn som programvareutvikler og prosjektleder.
Utdanning: Sivilingeniør fra NTH (NTNU) i teknisk kybernetikk

1. Kan du anbefale et reisemål med tilknytning til teknologi, realfag eller naturvitenskap?
Slike reisemål har nok ikke vært primærfokus når mine reiser har vært under planlegging. Men for ikke å nevne det opplagte (Silicon Valley), så er det mange år siden jeg besøkte Londons tekniske museum. En tur til London blir aldri feil, og en dags «nerding» på museet kan lett kombineres med andre fine opplevelser i en by (av mange) man aldri blir ferdig med.

2. Hvilken kjent vitenskapsmann eller -kvinne ville du helst tatt med deg til en øde øy?
Et opphold med Madame Curie ville nok vært strålende. Elon Musk kunne vært interessant, men han er vel egentlig litt introvert, så jeg og han alene over lang tid på en øde øy ville kanskje blitt litt treigt? Steven Hawking trenger vel strøm for å kommunisere så da blir vel ikke det optimalt heller. Så kanskje denne lyriske, unge professoren, Brian Cox, som leder den utmerkede dokumentarserien «Universets mysterium» som går i reprise på NRK 2 nå, kunne vært interessant. Uten TV og annen forstyrrende underholdning ville det bli rikelig med tid til å stirre opp på nattehimmelen og spekulere rundt de store spørsmålene, samt få litt nye fakta om dette ufattelig gigantiske universet vi er en mikro-mikroskopisk del av.

3. Hvis du skulle ha utdannet deg på nytt, hva ville du valgt?
Definitivt en høyere utdanning innfor teknologi/realfag. Man bør skjele til både egen interesse og hva det faktisk ser ut til å være behov for framover, så jeg ville ha vurdert en utdanning innen nyere datateknologi, som kunstig intelligens, automatisering e.l.

4. Hvor skal du på sommerferie i år og hvorfor?
På hytta vår i indre Østfold, tett mot svenskegrensa, noen mil nord for Halden. Der har vi en enkel hytte fra 1970 og et gammelt tømmerhus fra 1719.
Det er der jeg finner roen. Den perfekte sommerdagen starter på terrassen i morgensola, før de andre har stått opp. Tar med en kopp nytrukket kaffe, en god bok og følger med på fuglelivet. Deretter kan avslappingen fortsette, eller det kan bades, båtes, gå på bær- og sopptur, snekres, ordnes med plen og planter eller hus osv, osv.

5. Skal du være tilgjengelig for jobben i sommerferien?
Nei. Men er nok litt slave av å følge med i mailboksen av og til, mest for å bekrefte at det er ferie og at lite skjer. Og så slipper jeg å bruke de 2 første dagene etter ferien til å gå igjennom et urørt «epostfjell».

6. Hvis det var opp til deg alene å velge hvem som helst til statsminister i Norge, hvem ville du valgt da og hvorfor?
For å være litt seriøs, bør nok det være en politiker, med et bevisst forhold til arbeidslivet og som ønsker å forbedre og ikke utvanne Arbeidsmiljøloven, styrke den norske modellen, begrense privatisering av offentlige tjenester og som er skeptisk til utflytting av norske (teknologitunge) arbeidsplasser til utlandet. Det er noen å velge blant, men det gjør jeg ved Stortingsvalget til høsten 🙂

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

nytt-hovedstyre

Lise Lyngsnes Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg går løs på sin tredje periode som president i Tekna. Det er klart etter at de 210 delegatene ved Representantskapsmøtet på Hamar gjennomførte valg til nytt hovedstyre i foreningen 11. juni. Randeberg ble valgt ved akklamasjon i salen.

dsc_6044

De beste masterprogrammene

Usikker før søknadsfristen til høyere utdanning 15. april? Tekna Magasinet har rangert studiekvalitet og karakterfordeling for mer enn 80 masterprogram i Naturvitenskapelige og tekniske fag.

liten

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.