Tekna Magasinets sommerportretter

Sommerportrettet:
Ingrid Di Valerio

26.07.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal. Private bilder.

Hvilket teknologiske reisemål er favoritten, og hvem ville du tatt med deg til en øde øy? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt et knippe kjente Tekna-medlemmer.
Følg med hver onsdag og lørdag i hele juli.

Ingrid De Valerio fyller sommeren med familie, kultur og natur.

Ingrid Di Valerio har sterk sans for interaktive vitensentre. Klimahaus i Bremerhafen er et av de mest minnerike hun har vært på.

Navn: Ingrid Di Valerio
Arbeidssted/stilling: Statoil, Forus. Avdelingsleder, Prosjekter.
Utdanning: Sivilingeniør fysikk og matematikk, materialfysikk

1. Kan du anbefale et reisemål med tilknytning til teknologi, realfag eller naturvitenskap?
Interaktive vitensentre bringer fram barnet i meg igjen! Det mest imponerende jeg har vært på er Exploratorium i San Francicso, kunne brukt flere dager der. Ellers var vi i fjor sommer på Klimahaus i Bremerhafen – et veldig annerledes opplevelsesmuseum. Byen ligger på lengdegrad 8° øst, og konseptet er at du gjennom film, bilder, fysiske installasjoner, lyd, lukt og temperatur opplever ulike land langs 8° lengdegrad. Kanskje mer natur og kultur enn teknologi, men et av de mest minnerike museene jeg har vært på.

2. Hvilken kjent vitenskapsmann eller -kvinne ville du helst tatt med deg til en øde øy?
Haha! – ja da rives jeg mellom å velge praktisk i en slik situasjon, eller for konversasjonens del. May-Britt Moser tror jeg hadde vært interessant å snakke med, men for overlevelsen hadde det kanskje vært best med en slags Robinson?

3. Hvis du skulle ha utdannet deg på nytt, hva ville du valgt?

Da hadde det blitt arkitekt tror jeg, så det er jo ikke så veldig langt unna. Skulle jeg ha tatt det helt ut kunne billedkunstner vært noe jeg hadde hatt lyst til dersom økonomi ikke var en faktor.

4. Hvor skal du på sommerferie i år og hvorfor?

Vi skal til Nord-Italia en god uke for å oppleve Cinque Terre og Genova; et påfyll av kultur og friluftsliv. Så tar vi med oss døtrene på en biltur langs Vestlandet der vi prøver å få med oss mest mulig natur og kultur, og ender opp med familiebesøk og Olavsdagene i Trondheim, før vi tar Østerdalen og Sørlandet hjemover. Da får vi dekket det jeg synes er viktig å fylle sommeren med – familie, kultur og natur.

5. Skal du være tilgjengelig for jobben i sommerferien?
Ehhh – er dette et lurespørsmål? Jeg har jo noen som kan dekke for meg når jeg er borte, men jeg kommer nok til å sjekke og rydde i eposten innimellom, såfremt det er wifi der. Og så er det et telefon-styremøte midt i ferien som vil kreve en del forberedelse – men jeg fører jo timer hvis jeg jobber.

6. Hvis det var opp til deg alene å velge hvem som helst til statsminister i Norge, hvem ville du valgt da og hvorfor?
Jeg skulle gjerne sett noen med både god politisk erfaring og ungt pågangsmot, kanskje får vi vår egen Macron om noen år?

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

nytt-hovedstyre

Lise Lyngsnes Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg går løs på sin tredje periode som president i Tekna. Det er klart etter at de 210 delegatene ved Representantskapsmøtet på Hamar gjennomførte valg til nytt hovedstyre i foreningen 11. juni. Randeberg ble valgt ved akklamasjon i salen.

dsc_6044

De beste masterprogrammene

Usikker før søknadsfristen til høyere utdanning 15. april? Tekna Magasinet har rangert studiekvalitet og karakterfordeling for mer enn 80 masterprogram i Naturvitenskapelige og tekniske fag.

liten

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.