Tekna Magasinets sommerportretter

Sommerportrettet:
Hans Erik Vatne

12.07.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal. Private bilder.

Hvilket teknologiske reisemål er favoritten, og hvem ville du tatt med deg til en øde øy? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt et knippe kjente Tekna-medlemmer.
Følg med hver onsdag og lørdag i hele juli.

Hans Erik Vatne liker seg i kajakk på sjøen i Vestfold.

Han Erik Vatne skulle gjerne tatt med seg en av grunnleggerne av sin egen arbeidsplass, Kristian Birkeland, til en øde øy. Men sjøen i Vestfold og Frankrike er et godt feriealternativ.

Navn: Hans Erik Vatne
Arbeidssted/stilling: Teknologidirektør i Hydro
Utdanning: Siv ing fysikk, PhD metallurgi


1. Kan du anbefale et reisemål med tilknytning til teknologi, realfag eller naturvitenskap?

Ikke den mest eksotiske anbefalingen, men jeg er veldig glad i teknologihovedstaden Trondheim. Der er jeg stadig og blir ikke lei. Vitensenteret er morsomt for barn.

2. Hvilken kjent vitenskapsmann eller -kvinne ville du helst tatt med deg til en øde øy?
Det må bli Kristian Birkeland, både på grunn av hans store vitenskapelige arbeid, men også for hans betydning for norsk industri som en av grunnleggerne av Hydro.

3. Hvis du skulle ha utdannet deg på nytt, hva ville du valgt?
Enten ville jeg holdt på materialteknologi, eller jeg ville gått for matematikk for å kunne bidra mer direkte inn mot den digitale revolusjonen som pågår.

4. Hvor skal du på sommerferie i år og hvorfor?
Mest ved sjøen i Vestfold, men også en tur til Frankrike fordi ungene gjerne vil en tur utenlands.

5. Skal du være tilgjengelig for jobben i sommerferien?
Jeg vil være tilgjengelig, men ikke veldig aktiv. Sommeren er et tidspunkt hvor det er relativt rolig slik at det er mulig å ta litt skikkelig ferie og koble ordentlig av.


6. Hvis det var opp til deg alene å velge hvem som helst til statsminister i Norge, hvem ville du valgt da og hvorfor?

Det er mange dyktige politikere og heldigvis tverrpolitisk enighet om betydningen av å tilrettelegge for forskning og teknologiutvikling. Uten å være konkret ville jeg vektlagt det visjonære rundt å skape verdier basert på norske konkurransefortrinn og områder hvor vi har sterke teknologiske og kompetansemessige posisjoner.

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

nytt-hovedstyre

Lise Lyngsnes Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg går løs på sin tredje periode som president i Tekna. Det er klart etter at de 210 delegatene ved Representantskapsmøtet på Hamar gjennomførte valg til nytt hovedstyre i foreningen 11. juni. Randeberg ble valgt ved akklamasjon i salen.

dsc_6044

De beste masterprogrammene

Usikker før søknadsfristen til høyere utdanning 15. april? Tekna Magasinet har rangert studiekvalitet og karakterfordeling for mer enn 80 masterprogram i Naturvitenskapelige og tekniske fag.

liten

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.