Tekna Magasinets sommerportretter

Sommerportrettet:
Gerd Nilsen

15.07.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal. Private bilder.

Hvilket teknologiske reisemål er favoritten, og hvem ville du tatt med deg til en øde øy? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt et knippe kjente Tekna-medlemmer.
Følg med hver onsdag og lørdag i hele juli.

Gerd Nilsen anbefaler å reise til Tanzania der man finner menneskenes første fottrinn.

Gerd Nilsen, leder av Fagutvalget i Tekna, nyter ferien best når hun maler en låvevegg, drar en ørret i elva, eller nyter et måltid med storfamilien til solen står opp der den nesten aldri går ned.

Navn: Gerd Nilsen
Arbeidssted/stilling: Senior Strategic Product Manager.
Utdanning: Sivilingeniør i bioteknologi, Dr. Scient i biologi, MBA.

1. Kan du anbefale et reisemål med tilknytning til teknologi, realfag eller naturvitenskap?
Uten å tenke meg om kan jeg komme på Tanzania hvor man finner menneskenes første fottrinn, og Svalbard som regnes som et eldorado for geologiinteresserte.

2. Hvilken kjent vitenskapsmann eller -kvinne ville du helst tatt med deg til en øde øy?
Av de som ikke lenger er blant oss ville jeg valgt Rosalind Franklin, som oppdaget DNA molekylets struktur. Av nåværende forskere, må det bli May Britt Moser. Hun ser ut som en morsom dame som legger vekt på forskningsformidling i tillegg til å være en utmerket forsker.

3. Hvis du skulle ha utdannet deg på nytt, hva ville du valgt?
Jeg har utdannet meg på nytt, flere ganger. Av formell utdanning har jeg vekslet mellom biologi, økonomi, markedsføring og ledelse. Nå, med god tilgang på nettbaserte studier, velger jeg gjerne psykologi.

4. Hvor skal du på sommerferie i år og hvorfor?
Store deler av sommerferien i år blir vi på Veidnes i Lebesby kommune. En av grunnene er at mine søsken og jeg har et ganske stort småbruk der, og det er en utmerket måte å holde kontakt med familie og venner. Når alle tar med sine utvidede familier og venner, blir det ganske folksomt. Der kan man fiske i elv eller fjord, plukke bær, trene, male låvevegger, sage ved, reparere noe, finne en stille krok for å lese en bok, og avslutte dagene med å sitte rundt kjøkkenbordet og nyte gode måltider til sola står opp bak Sværholt sånn litt etter midnatt.

5. Skal du være tilgjengelig for jobben i sommerferien?
Jeg er alltid tilgjengelig, men har alltid jobbet for å gjøre meg selv unnværlig, så det er sjelden behov. Jeg tror mye stress og travelhet skyldes at folk liker å føle seg uunnværlig, og dermed ubevisst etterlater seg løse tråder før de tar ferie.

6. Hvis det var opp til deg alene å velge hvem som helst til statsminister i Norge, hvem ville du valgt da og hvorfor?
Der sliter jeg. Med dagens krav til medietekke, tror jeg det har blitt for vanskelig å finne politikere som har den arbeids- og livserfaringen som trenges for å bli en god leder for landet.

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

nytt-hovedstyre

Lise Lyngsnes Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg går løs på sin tredje periode som president i Tekna. Det er klart etter at de 210 delegatene ved Representantskapsmøtet på Hamar gjennomførte valg til nytt hovedstyre i foreningen 11. juni. Randeberg ble valgt ved akklamasjon i salen.

dsc_6044

De beste masterprogrammene

Usikker før søknadsfristen til høyere utdanning 15. april? Tekna Magasinet har rangert studiekvalitet og karakterfordeling for mer enn 80 masterprogram i Naturvitenskapelige og tekniske fag.

liten

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.