Tekna Magasinets sommerportretter

Sommerportrettet:
Andreas Engeberg

08.07.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal. Private bilder.

Hvilket teknologiske reisemål er favoritten, og hvem ville du tatt med deg til en øde øy? Dette er noen av spørsmålene vi har stilt et knippe kjente Tekna-medlemmer.
Følg med hver onsdag og lørdag i hele juli.

Andreas Engeberg krysser fingrene for sol i juli, og blir i Norge.

Ingenting er som norsk sommer hvis været er bra, mener Teknas nye visepresident Andreas Engeberg. Han ville valgt Arkimedes til selskap på en øde øy. Ikke for konversasjonens skyld, men for å tegne sirkler i sanden.

Navn: Andreas Engeberg
Arbeidssted/stilling: Tender Manager i Aker Solutions, visepresident i Tekna
Utdanning: Master of Science – Physics

1. Kan du anbefale et reisemål med tilknytning til teknologi, realfag eller naturvitenskap?
Siden jeg er fysiker, faller valget naturlig på CERN i Geneve som omfatter verdens største forskingssenter innen partikkel- og kjernefysikk. Hvordan ble universet til? Hvor kommer vi fra? Hvordan henger alt sammen? Dette skal de finne ut av! Litt av en utfordring!

2. Hvilken kjent vitenskapsmann eller -kvinne ville du helst tatt med deg til en øde øy?
Siden destinasjonen er en øde øy, ville jeg tatt med meg Arkimedes og tegnet sirkler i sanden. Kommunikasjonen hadde vel vært så som så, men vi hadde hatt noe å gjøre på.

3. Hvis du skulle ha utdannet deg på nytt, hva ville du valgt?
Siden jeg liker å forstå hvordan verden henger sammen og er glad i tall, ville jeg nok valgt å bli økonom med spesialisering innen makroøkonomi.

4. Hvor skal du på sommerferie i år og hvorfor?
I år skal ferien avholdes innenlands, både vest og sør. Ingenting er som en norsk sommer hvis været er bra. Krysser fingrene for sol i juli!

5. Skal du være tilgjengelig for jobben i sommerferien?
Både ja og nei. Er tilgjengelig hvis det dukker opp noe, men slik det ser ut blir det forholdsvis lite jobbing i ferien. Personlig gjør det meg ikke noe da jeg liker å være tilgjengelig og oppdatert.

6. Hvis det var opp til deg alene å velge hvem som helst til statsminister i Norge, hvem ville du valgt da og hvorfor?
Valget villet falt på en person som forstår omfanget av utfordringene vi står ovenfor i fremtiden. Digitalisering, klimakrise og globalisering er nøkkelord. Hvordan skal Norge rigge seg som nasjon og fremdeles sikre et høyt velferdsnivå og inneha posisjonen som verdens beste land? Kommer ikke på noen navn, så i all beskjedenhet ville nok valget blitt meg selv ☺

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

nytt-hovedstyre

Lise Lyngsnes Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg går løs på sin tredje periode som president i Tekna. Det er klart etter at de 210 delegatene ved Representantskapsmøtet på Hamar gjennomførte valg til nytt hovedstyre i foreningen 11. juni. Randeberg ble valgt ved akklamasjon i salen.

dsc_6044

De beste masterprogrammene

Usikker før søknadsfristen til høyere utdanning 15. april? Tekna Magasinet har rangert studiekvalitet og karakterfordeling for mer enn 80 masterprogram i Naturvitenskapelige og tekniske fag.

liten

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.