Omstillingsevne ga drømmejobb

Publisert: 19.01.2017 | Tekst: Anne Grete Nordal | Foto og video: Mikkel Moe

Tara Jahangiry (25) fulgte familiens omstillingsevne da bunnen falt ut av arbeidsmarkedet. Hun begynte å tenke nytt og omskolerte seg fra skipsdesign til prestasjonsanalyse.

Tara Jahangiry på vei fra jobben i Vika Atrium til hjemmet på Hauketo i Oslo.

– Jeg fikk sjokk da jeg i 2014 kom tilbake til NTNU fra et utvekslingsår i Brasil. Jeg trodde ikke det kunne være sant da en studievenninne advarte meg mot at det ville bli vanskelig å få jobb. Grunnet all sambadansingen og surfingen i Rio de Janeiro, hadde jeg ikke fått med meg nyheten om at det norske offshore-markedet hadde snudd nedover.

Marin teknikk på bunn

Da Jahangiry begynte på marin teknikk på NTNU i 2010, viste Teknas arbeidsmarkedsundersøkelse at marin teknikk var det nest sikreste studiet når det gjaldt arbeidsmuligheter for nyutdannede. Det florerte av jobbtilbud og bedriftspresentasjoner. På tredje trinn fikk hele klassen reise på sponset studietur til Singapore i en uke. Fremtiden så lys ut for studentene, men i 2014 snudde alt.

I arbeidsmarkedsundersøkelsen for 2016 var det kun 52 prosent av de nyutdannede fra marin teknikk som var i inntektsgivende arbeid. Det var færrest av alle fagretninger, og skyldes i hovedsak oljekrisen. Samlet ledighet for nyutdannede Tekna-medlemmer var på 16,4 prosent i 2016. Det er den høyeste ledigheten siden 2004.

– Arbeidsmarkedet for marin teknikk var svært vanskelig da jeg var nyutdannet i 2015. Jeg sendte utallige søknader, og fikk automatiske avslag uten begrunnelse. Våren 2015 slengte jeg inn en søknad på en helårsenhet i økonomi, som en back-up tilfelle jeg ikke fikk jobb. Håpet steg litt da jeg fikk sommerjobb i Det Norske Veritas GL. Muligheten til videre engasjement ble imidlertid borte da selskapet begynte å planlegge nedbemanning.

Tilbake på skolebenken

Da var det tilbake til skolebenken for Jahangiry. Av de 16,4 prosent nyutdannede som fortsatt var arbeidsledige 1. november, tok 6,4 prosentpoeng kurs eller enkeltfag i tillegg til jobbsøking. Innen marin teknikk er andelen som tar videre studier mye høyere enn for gjennomsnittet. For Jahangiry startet oppturen da hun valgte å avbryte helårsenheten i økonomi etter halvgått løp. Hun fulgte en familietradisjon med omstillingsevne.

Jahangiry ble født i Norge i 1991, få år etter at hennes iransk-kurdiske foreldre hadde flyktet fra et Iran som undertrykte kurdere, og som i tillegg var i krig med Irak. Familien bosatte seg på Lillehammer og ble raskt engasjerte i lokalsamfunnet og fritidsaktiviteter i den kommende OL-byen.

Med familien:  Pappa Ahmad Jahangiry og mamma Pakshan Ahmadi er stolte av datteren Tara Jahangiry

Måtte tenke nytt

Jahangirys mor var aldri bekymret da datteren møtte utfordringer på arbeidsmarkedet. Hun hadde tillit til datterens omstillingsevne, basert på egen erfaring som flyktning.

– Det er avgjørende at man tar utdanning og blir til nytte for samfunnet, også må man være villig til å tenke nytt, enten det er i et nytt land eller i arbeidsmarkedet. Jeg var aldri bekymret selv om arbeidsmarkedet for Taras fagretning var vanskelig. Jeg visste at hun ville finne en løsning, sier Pakshan Ahmadi.

I første omgang ble Taras løsning å gjøre det hun hadde mest lyst til.

– Jeg syntes helårsenheten i økonomi var både spennende og lærerik, men jeg kjente også på at jeg hadde studert lenge nok. Jeg følte det var på tide å oppleve noe nytt, og å følge hjertet mitt. Jeg valgte å se på det dårlige arbeidsmarkedet som en mulighet til å gjøre noe jeg alltid hadde hatt lyst til. Derfor takket jeg ja til et halvt års praktikantjobb ved den norske ambassaden i Portugal. Der fikk jeg vist at jeg kunne mer enn å sitte inne og løse vanskelige matteoppgaver. Jeg kunne også jobbe med mennesker. Valget jeg tok, og oppholdet i Portugal, gjorde at jeg ble mer åpen for å tenke nytt.

Opprinnelig ville Tara Jahangiry jobbe med skipsbygging og skipsdesign.

Fra skipsbygging til prestasjonsanalyse

Da det nærmet seg slutten av ambassadeoppholdet ble Tara kontaktet av
det internasjonale rekrutterings- og rådgivningselskapet Korn Ferry. Korn Ferry var på utkikk etter en tallknuser som også var flink med mennesker.

– Det er et langt steg fra skipsbygging til å jobbe med lønns- og prestasjonsanalyse. Men jeg jobber fortsatt med tall, og i tillegg jobber jeg mer med mennesker enn jeg kanskje ville ha gjort innen skipsdesign og skipsbygging. Perioden som arbeidssøker styrket min bevissthet rundt det å kunne tenke nytt og se muligheter. Derfor har jeg også engasjert meg i SHE Community, som har som formål å inspirere, motivere og engasjere kvinner til å ta det neste steget, enten på karrierestigen eller ut i egen virksomhet.

Berntzen_Stig

Seniorpartner Stig Dahlgaard Berntzen i Korn Ferry

Omstillingsevne fremmer karriere

Seniorpartner Stig Dahlgaard Berntzen i Korn Ferry sier at en variert plattform og omstillingsevne er viktige fortrinn i dagens arbeidsmarked.og engasjere kvinner til å ta det neste steget, enten på karrierestigen eller ut i egen virksomhet.
– Tara er den første av to nyutdannede fra marin teknikk ved NTNU som vi har ansatt det siste året, og vi er svært godt fornøyd med begge ansettelsene. Som et internasjonalt rekrutteringsselskap vet vi at det er et ganske særnorsk fenomen å spesialisere seg tidlig. I andre land, som for eksempel USA og England, er det mer vanlig med en variert plattform. Mange amerikanske og engelske næringslivsledere har gjerne bakgrunn innen både litteratur og politikk.

Hva er din vurdering av det fremtidige jobbmarkedet for realister og teknologer?

– Det viktigste er at realister og teknologer forstår komplekse problemstillinger. De kan løse problemer på et høyt nivå. Det er det alltid behov for, og det gjelder spesielt nå som digitaliseringen griper om seg på nær sagt alle områder. Hvis man i tillegg har omstillingsevne og vilje til å tenke nytt, slik som Tara, så gir det høy attraktivitet på jobbmarkedet, sier Dahlgaard Berntzen.

Tidligere utgaver av Tekna Magasinet

tekna_kommune

Teknas lønnsstatistikk 2016

Teknas lønnsstatistikk viser at statlig sektor er siste års lønnsvinner. Privat sektor er ikke overraskende den største taperen.

nyhetsbrev_2

Utenlandske selskaper vinner gigantstore anleggskontrakter i Norge

De gode nyhetene er at de er avhengig av å ansette nordmenn.
Vi gir deg tipsene som kan gi jobb!

1

Det ble 15 800 færre sysselsatte i de viktigste oljenæringene i fjor.

Her møter du selskapene som har økt bemanningen og mangedoblet overskuddet.