Nytt «lønnsunivers» for Tekna-medlemmer

10.12.2018 | Tekst: Anne Grete Nordal

Ingen annen dag i året er det så stor trafikk på Teknas nettside som den dagen lønnsstatistikken slippes. I år kommer statistikken med mer innhold enn tidligere og i ny, illustrativ og brukervennlig innpakning. I tillegg kan du chatte med forhandlingseksperter de første dagene etter publisering.

Nytt lønnsunivers: Prosjektleder for Lønnsstatistikken i Tekna, Ingrid Stokholm Andersen, håper på god mottakelse av årets lønnsstatistikk som kommer i ny drakt og med nytt innhold.

–Vi ønsker å gi Tekna-medlemmene noe mer tilbake enn tidligere basert på lønnsundersøkelsen, og samtidig gjøre det enklere å finne relevant informasjon, sier prosjektleder for lønnsstatistikken i Tekna, Ingrid Stokholm Andersen.

Hun opplyser at gjennomsnittlige lønnstall som vekst i privat, kommunal og statlig sektor vil være tilgjengelig for alle som går inn på Teknas nettsider, men for å få tilgang til det nye «lønnsuniverset» i Tekna må du være medlem og logge deg inn. Utfyllende lønnsstatistikk er en av medlemsfordelene Tekna frister med.

– Bak innloggende sider presenterer vi sektor-, bransjetall og nybegynnerlønninger, og du vil finne lønnskalkulator, forklarende tekster, eksempler og intervjuer i tillegg til detaljerte tabeller med oversikt over kvartiler og percentiler basert på eksamensår, sier Stokholm Andersen.

Hun håper årets nyhet – chattefunksjonen – blir en suksess. – Her kan du som medlem chatte med forhandlingsekspertene i Tekna som svarer på spørsmål du måtte ha de første dagene etter at årets lønnsstatistikk slippes.

Sjekk årets tall her: Solid lønnsvekst for teknologer og realister

Les om tillitvalgtes krevende oppgave med overgang til nytt lønnssystem i staten.

Les også