Tjener millioner på fotballapp

Stadig flere over hele verden tar i bruk scoringsappen NorApps AS i Bergen har utviklet.

1. Om selskapet
–NorApps AS er et selskap som driver med mobilapper. Vi har først og fremst FotMob-produktet som er en mobil app for å følge med scoringer rundt om i verden. Per i dag har vi over elleve millioner nedlastinger og fire millioner månedlige brukere. Vi har vokst fra seks millioner i omsetning i 2014 til ti millioner i 2015, og regner med å lande på rundt 18 millioner i 2016.

2. Vekst og konkurransefordel
–Vi har hatt en veldig stor vekst i antall brukere, særlig i USA, noe som har dratt reklameinntektene våre oppover. Vi har cirka 90 prosent av inntektene våre gjennom reklamenettverkene til Google og Facebook.
– Vi har en unik dekning med flere hundre ligaer som vi følger over hele verden, alt ifra Iran til Norge, til Premier League. I tillegg har vi TV-oversikt, nyheter, overganger, statistikk ned på detaljnivå per spiller og mye mer som gjør oss til en komplett leverandør av alt som interesserer en fotballtilhenger.

3. Muligheter for norske it-selskaper de neste årene
– Det er et enormt marked innenfor mobil der kostnadsnivået i Norge ikke har så stor betydning, for antall ansatte reflekterer ofte ikke verdiene som et selskap har muligheten til å skape. Det er veldig mange selskaper som satser på konsulentutleie og veldig få som går for å skape egne produkter hvor de virkelig store mulighetene ligger. Men nå har konsulentprisene stått stille i Bergen de siste 15 årene, så da er det enklere å få de flinke utviklerne over fra konsulentbransjen og tilbake til produktutvikling uten av lønnsforskjellen er så stor.

Christer Nordvik,
Daglig leder i NorApps