Tilbake til hovedartikkel

De ansatte den viktigste ressurs

Gjennom utleie av konsulenter rådgir Scelto kundene sine på it-strategi. De tror nye salgssuksesser kan oppstå gjennom teknologi og innovasjon på it-siden.

1. Om selskapet
– Scelto er et lite selskap som tilbyr konsulentutleie innen it. Konsulentene våre jobber med systemutvikling, integrasjon og prosjektledelse.


2. Vekst og konkurransefordel

–Scelto er italiensk og betyr valgt/utvalgt, og noe av god kvalitet. Selskapet ble startet av konsulenter med et ønske om å skape en best mulig arbeidsplass. Etter flere år i konsulentbransjen hadde vi mange erfaringer med hva som fungerte og hva som ikke gjorde det.

–Vi fokuserer på fagmiljøet, individene og kulturen i selskapet, og å vokse med de riktige menneskene. Våre konsulenter skal kunne representere oppdragsgivers agenda innad i organisasjonen og ta ansvar for gjennomføring av intern strategi. Vi oppfordrer våre konsulenter til å pushe teknologi-agendaen.

–Det er nok mange som synes de blir litt borte i de store selskapene og ønsker å komme til et mindre miljø hvor man blir mere synlig og man kan påvirke sin egen hverdag i større grad.

–Scelto har mange gode kunder og partnere som gjør at vi har stor pågang, og kan få flere dyktige konsulenter ut i arbeid. Dette har gjort risikoen lav for å ansette flere dyktige personer.

–Selskapet har liten administrasjon, som gjør at vi kan bruke litt mere penger på de ansatte, ikke bare spennende turer og middager, men også lønn, forsikringsordninger osv. I Scelto vet vi at de ansatte er vår viktigste ressurs, vi må ta vare på dem deretter.

3. Muligheter for norske it-selskaper de neste årene
– De neste årene er det flere bedrifter som kommer til å oppdage at de må revurdere hva “kjernevirksomhet” betyr i praksis. Vi ser flere og flere kunder som opplever at et dyktig it-apparat er kritisk for å kunne levere tjenester, og at innovasjon og nye markeder ofte er tilgjengelige gjennom teknologi og innovasjon på it-siden. I fremtiden vil mange av de nye salgssuksessene ikke komme fra markedsavdelingen, men fra it-avdelingen.

Tor Eric Sandvik,
Daglig leder og prosjektleder i Scelto