Tilbake til hovedartikkel

Vil automatisere varepåfylling i butikker

RELEX Solutions AS i Oslo utvikler programvare for å automatisere varepåfylling til butikker, ved å beregne blant annet prognoser og sikkerhetslagre.

1. Om selskapet
– Løsningen fra RELEX Solutions tilbys som Software-as-a-Service (SaaS), som betyr at all funksjonalitet er tilgjengelig gjennom nettleseren. Det eliminerer behovet for å installere tunge programmer på kundenes egne servere. Målet er å minimere varelageret samtidig som man opprettholder hylleservicegraden. Kunder i Norge er blant annet Europris, Plantasjen og Nille.

2. Vekst og konkurransefordel
– Vi ser at et sterkere miljøfokus gir behov for svinnreduserende tiltak som i dagligvarehandelen utgjør flere milliarder kroner årlig. Mange it-systemer rettet mot detaljhandlere baserer seg på eldgammel og utdatert teknologi. Med et sterkt fotfeste i universitetsmiljøer og en egenutviklet proprietær database som baserer seg på In-Memory-teknologi, får vi stadig flere detaljhandlere til å fornye utdatert programvare.

– Selskapet gir nyansatte stort ansvar tidlig. Vi øker antall ansatte raskt – mange er nyutdannede direkte fra skolebenken, blant annet sivilingeniører fra NTNU. Med sin utdanning kan de sette seg raskt inn i kompliserte problemstillinger på en analytisk måte.

3. Muligheter for norske it-selskaper de neste årene
– It-selskaper har mange ansatte under tittelen «Utvikler», og må tørre å satse på å utvikle også seg selv i årene som kommer. Det er liten tvil om at utviklingen går i retning av SaaS-løsninger på de fleste fronter – her kan man enten tviholde på gammel og kjent teknologi, eller ta steget mot omstilling. Er det noen som må forventes å gå i front på teknologi, må det jo være it-selskaper.

– Det vil bli stadig mer lukrativt å jobbe med it i årene som kommer, og norske it-selskaper må tørre å være offensive og vise arbeidsmarkedet at it trenger og er verdig de aller beste hodene på markedet. Spesielt mulighetene som finnes i skjæringspunktet mellom it og business har potensial til å bli førstevalg for den fremtidige arbeidssøkeren som ikke skriver kode, og her vil ingeniørbakgrunn komme veldig godt med.

Ida Myran,
Forretningsutvikler/prosjektleder i RELEX Solution