Studentrangering av masterprogram

SJEKK DIN FAGGRUPPE I NEDTREKKSMENYEN:

Tverrfaglighet skapte norgesmester

Publisert: 21.03.2018 | Tekst: Øystein Krogsrud

Innovasjon og entreprenørskap ved Høgskulen på Vestlandet er Norges mest populære masterprogram innen teknologi og naturvitenskap, ifølge Studiebarometeret fra NOKUT. Les hva syv av Norges beste masterprogram mener bidrar til deres popularitet og hvordan de skal bli enda bedre.

Semesteråpning. Her er den overordnede vinneren Innovasjon og entreprenørskap på semesteråpning på Lygra. Åpningen markeres sammen med søsterprogrammet Innovasjon og ledelse. Instituttleder Tom Skauge står med krøller og briller lengst til venstre i andre linje.

Med 4,4 i gjennomsnittlig poengsum på en skala fra 1 til 5 er Innovasjon og entreprenørskap vinner for underkategorien Naturvitenskapelige fag, håndverksfag og tekniske fag, og i tillegg samlet vinner av syv underkategorier innen hovedkategorien Naturvitenskapelige og tekniske fag.
Instituttleder Tom Skauge sier tverrfaglighet og dedikerte lærerkrefter ligger bak seieren.

– Et tverrfaglig samarbeid mellom økonomi- og ingeniørfagene er en viktig del av suksesshistorien for dette masterprogrammet. Vi utdanner endringsagenter hvor vi kombinerer ingeniørfaglig fordypning med innovasjons- og ledelsesfag.

Tekna Magasinet har for tredje året på rad rangert alle masterprogrammene for syv underkategorier innen teknologi og naturvitenskap. Studiebarometeret er en undersøkelse fra NOKUT hvor alle studenter i Norge kan gi karakterer på sine respektive studieprogrammer, og svarprosenten ligger på nær 50 prosent.

Her følger en kort presentasjon av alle mastervinnerne for de syv underkategoriene med lenker til egne artikler om hver vinner:

Innen kategorien Geofag vant for andre året på rad det 2-årige masterprogrammet Petroleum Geosciences Engineering ved Universitetet i Stavanger.

Innen Informasjons- og datateknologi kåret vi i år unntaksvis to vinnere fordelt på henholdsvis 2-årig og 5-årig masterprogram med Nettverks- og systemadministrasjon ved UiO og OsloMet på førsteplass for 2-årig og
Informatikk ved Universitetet i Tromsø på førsteplass for 5-årig.

Innen Fysiske og kjemiske fag ble vinneren det 2-årige masterprogrammet i Kjemi ved UiO.

Innen Elektrofag, mekaniske fag og maskinfag ble vinneren det 5-årige masterprogrammet Elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU.

Innen Biologiske fag vant det 2-årige masterprogrammet Naturforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Og til slutt for Bygg- og anleggsfag vant det 5-årige masterprogrammet i Arkitektur ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo foran det 5-årige masterprogrammet i Arkitektur ved Bergen Arkitekthøgskole.

Gå inn på de respektive vinnerne og les om hva de beste masterprogrammene mener har bidratt til deres popularitet blant studentene, hva de vil gjøre for å bli enda bedre og hvordan deres uteksaminerte studenter bidrar positivt til samfunnsutviklingen.

Les også