Hver endring er
et nytt eventyr

22.05.2018 | Tekst: Anne Grete Nordal

– Livet er for kort og skjørt til å gjøre det samme hele tiden, eller verre, til å bruke tid på det man ikke liker, sier glasiolog og skredekspert Andrea Taurisano.

I rett element: Som glasiolog og geolog må du like deg ute i naturen. Her er Andrea Taurisani i Ersfjord, på Kvaløya ved Tromsø.

Tekna Magasinet skrev om Andrea Taurisano i 2013 om hans engasjement som skredekspert i Afghanistan for Ingeniører Uten Grenser.

Nye tall fra SSB viser sterk vekst i antall ledige jobber i Tekna-fagene i første kvartal. Nå er tiden inne for å smi mens jernet er varmt dersom du ønsker å bytte jobb. Jobbskifte kan by på muligheter for både høyere lønn og nye utfordringer. Vi har intervjuet flere Tekna-medlemmer om deres erfaringer fra å bytte jobb.

Les om veksten i arbeidsmarkedet

Navn og alder: Andrea Taurisano (45)
Utdanning: Master i Geologi / PhD i glasiologi
Nåværende arbeidssted: Skred AS
Stilling: Geolog
Forrige arbeidssted: NVE – Norges Vassdrags og energidirektorat

1.Hvor mange ganger har du skiftet stilling/arbeidsgiver i ditt yrkesaktive liv?

– Jeg har skiftet jobb fem ganger. Etter jobb i eget firma i Italia, begynte jeg som nyutdannet PhD i Norsk Polarinstitutt som postdoktor. Et par år senere byttet jeg til Multiconsult. Så var jeg geolog i NVE – Norges Vassdrags- og energidirektorat i syv år. I denne perioden hadde jeg også et engasjement i Afghanistan for Ingeniører Uten Grenser. Siste jobbytte var til Skred AS for to år siden.

2.Hvilket jobbytte har vært viktigst for din karrierevei?

– Det vil jeg si trolig var byttet fra privat konsulentfirma (Multiconsult) til offentlig forvaltning (NVE).

3.Hvorfor var dette det mest avgjørende?

– Hovedgrunnen er at det å jobbe syv år i forvaltning (NVE) ga meg en viktig forståelse av hvordan det i samfunnet prioriteres basert på nytte/kost-vurderinger, noe som er like viktig på tvers av ulike fagområder. Og se hvordan man samarbeider mellom direktorater og avdelinger, var en veldig fin og lærerik erfaring.

4.Hva har vært det viktigste for deg ved valg av ny jobb?

– Et rent behov for endringer er for meg kanskje den viktigste faktoren av alle. Livet er for kort til å gjøre det samme hele tiden. Hver endring er en ny start, et nytt eventyr.

– At jeg flyttet til Norge var nok en viktig faktor i starten av karrieren da jeg byttet fra jobb i eget firma i Italia til PhD og senere postdoktor i Norge. Bak det siste byttet fra forvaltning til konsulentfirma med spisskompetanse i Skred AS var faglig utvikling en viktig motivasjon. Dessuten betyr mer frihet mye. Firmaet jeg nå jobber i, har en relativt horisontal struktur – ingen stiv «ledelseslinje» å forholde seg til, samt total fleksibilitet når det gjelder arbeidstid og sted. Jeg kan faktisk jobbe fra hvor som helst i verden, noe som er gull verdt for en reiseglad.

Kan bare si til de litt yngre det jeg fortsetter å si til meg selv: Livet er for kort og skjørt til å gjøre det samme hele tiden, eller verre, til å bruke tid på det man ikke liker.

Flere artikler i serien om jobbbytter:
Sivilingeniør Kaja Bye Svartveit
Miljørådgiver Angela Marie Miller
Helsebyråkrat Tove Ringerikes
HMS- og kvalitetssjef Magnus Christiansen

Vi bringer flere intervjuer med Tekna-medlemmer som har byttet jobb og deres erfaringer med det, denne uka.

Les også