Tekna Magasinets sommerkonkurranse

Mitt sommerspørsmål
– i dag om et kamuflasjefenomen

Dagens spørsmålsstiller er Sølve Tegnér Stenmark. Hun er realfaglærer i kjemi og biologi ved Malakoff videregående skole i Moss og dessuten leder av Tekna Realistene. Hennes spørsmål er:

03.07.2018 | Tekst: Anne Grete Nordal, Video: Mikkel Moe

Her er sommerspørsmålet:

– Når pinnedyret, som er et insekt, blir skremt, legger det forbeina forover og bakbeina bakover og blir til forveksling lik en pinne. Mange insekter har farger og former som ligner på andre insekter som er enten giftige eller som smaker vondt. Denne tilpasningen har de gjort for å selv unngå å bli spist. Hva kaller vi dette fenomenet?

Tirsdag stilte Sølve Tegner Stenmark et spørsmål om et kamuflasjefenomen i naturen.

Her er svaret:
Fenomenet kalles Mimikry. Det er en tilpasning mange insekter selv har gjort for å unngå å bli spist. Selv om de altså veken er giftige eller har bitter smak, har de sørget for å ligne andre insekter som er enten giftige eller som smaker vondt.

close
Se svaret!

TEKNA MAGASINETS SOMMERKONKURRANSE

Annenhver ukedag i juli vil et Tekna-medlem stille et sommerspørsmål innen sitt fagområde. Spørsmålene publiseres på Teknas Facebookside. Klarer du å løse oppgaven, kan du bli med på trekningen av et gratis Tekna-kurs til høsten, se listen over kursene her.

Bli med i konkurransen ved å skrive svaret ditt i kommentarfeltet på Facebook og lim inn lenken til det kurset du ønsker å vinne. Vinnerne trekkes 20. august.

Svaret og neste spørsmål finner du på her på Tekna Magasinet tirsdag og torsdag etter presentasjonen av spørsmålet.

Les også