Fra fortvilelse
til glede på vakttelefonen

01.05.2018 | Tekst: Anne Grete Nordal og Øystein Krogsrud. Foto: Mikkel Moe

Medlemmenes spørsmål til Tekna-juristenes vakttelefon har gått fra hovedvekt på nedbemanning og oppsigelse til arbeidsavtaler og lønn. Noen medlemmer har jobbtilbud fra flere arbeidsgivere, og sender flere arbeidsavtaler for å vurdere hvilket tilbud som er mest attraktivt.

Kontakter du Teknas juridiske vakttjeneste treffer du en av 18 jurister som hjelper deg der og da eller senest i løpet av neste dag. Her har vi samlet alle unntatt Katrine Olsson, Arne Frønes og Ali Ahmed, som ikke kunne være tilstede. De to i første rekke nederst fra venstre er Kathrine Hansen og Synne Lüthcke Lied. Midterste rekke fra venstre: Hans Christian Apenes, Monica Christie, Anam Khalid, Anne Cathrine Hunstad, Linn Guste-Pedersen og Linn Albertsen. Bakre rekke fra venstre: Frode Rognsaa, Anders Kvam, Kristin Cameron, Kari Tønnesen Nordli, Cecilie Fauchald Rygg , Synne Bjørvik Staalen og Arve Vaale-Hallberg.

Les også: Privat rådgivning: Eiendom gir mest hodebry
Les også: Ikke la deg kneble!

– Etter en topp av henvendelser i 2015 om nedbemanninger og oppsigelser, var det i 2017 en markant økning i antall henvendelser om arbeidsavtaler og lønn, opplyser leder av Juridisk kontor i Tekna, Anne Cathrine Hunstad.

Fra nedbemanning til arbeidsavtaler

Hun viser til statistikken for Teknas vakttelefon og mailtjeneste fra 2012 til 2017. 2015 var toppåret for nedbemanninger og oppsigelser. Det året dreide 1169 saker alene seg om nedbemanning. Det var 12,5 prosent av alle de 9366 henvendelsene. I fjor dreide 215 saker seg om nedbemanning, noe som bare utgjorde 3,3 prosent av de 6495 henvendelsene vakttjenesten fikk.

– I 2014 og 2015 hadde vi mange fortvilede medlemmer på tråden. Noen var desperate. Vi hadde for eksempel noen utenlandske medlemmer på spesialistvisum som mistet jobben i Norge og måtte flytte hjem til veldig usikre liv. Selv om vi fortsatt har en del saker som gjelder nedbemanning og oppsigelser, er situasjonen nå helt annerledes. Andelen spørsmål om arbeidsavtaler og lønn utgjorde i fjor til sammen nær 40 prosent av alle henvendelsene til juridisk vakttjeneste, sier Hunstad.

Fortsatt er det slik at altfor mange ansettes i særlig uavhengig stilling i sin første jobb, noe som betyr at de er unntatt arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid, og dermed ikke har rett til betalt overtid.

Sender flere arbeidsavtaler

I 2015 og 2016 var det kategorien «Arbeidsledighet og overtallighet» som utgjorde rundt 40 prosent av henvendelsene. Medlemmenes spørsmål svinger med konjunkturene i arbeidsmarkedet. I 2015 og 2016 var det fortvilelse over å miste jobben, mens flere medlemmer i dag kan velge og vrake i jobbtilbud og sender over flere alternative arbeidsavtaler til vurdering hos Tekna-juristene. Flest spørsmål om arbeidsavtaler kommer imidlertid fra studenter.

– Det er særlig siste års studenter som henvender seg med spørsmål om arbeidsavtaler. Vi går gjennom kontraktene og sjekker opplysninger om arbeidstid, lønn, pensjonsregler. Fortsatt er det slik at altfor mange ansettes i særlig uavhengig stilling i sin første jobb, noe som betyr at de er unntatt arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid, og dermed ikke har rett til betalt overtid. Vi oppfordrer enda flere studenter at de tar kontakt med oss for å sjekke kontrakten, sier Hunstad.

Hun opplyser at det ikke bare er de ferske i arbeidslivet som spør om lønn. Mange vil gjerne sjekke og få råd om de ligger der de mener de bør lønnsmessig i forhold til stilling, erfaring og kompetanse. For de helt ferske er det Teknas begynnerlønnsanbefaling vi viser til. For andre gir vi hver enkelt en vurdering og individuelle råd så langt vi kan, sier Hunstad.

– Svartid for eksempel på spørsmål om arbeidsavtaler er samme dag eller innen neste dag. Gjelder det mer omfattende saker hvor vi må lese gjennom flere dokumenter, så tar vi kontakt med medlemmet, sier Anne Cathrine Hunstad.

Kanskje du er interessert i å lese om det privatrettslige tilbudet.

Vi har samlet 50 ulike temaer av medlemmenes juridiske spørsmål i hovedkategoriene Arbeidsledighet/overtallighet, Kontraktsforhold/rettigheter, Lønn og andre utbetalinger, Arbeidsmiljø og personvern, Kollektive avtaleverk, og Annet. Klikk/dobbeltklikk årlige markører for å se underliggende kategorier.

Populært medlemstilbud:

Tekna-juristene er det best kjente og mest populære medlemstilbudet blant Tekna-medlemmene, ifølge forrige tilfredshetsundersøkelse. Her er noen av de mange takknemlige tilbakemeldingene fra medlemmene til Tekna-juristene:

• Tusen takk for veldig god hjelp, raske tilbakemeldinger og nyttig rådgiving i løpet av prosessen. Det var faktisk over all forventning og rettferdiggjør alene hele mitt Tekna-medlemskap.
• Tusen takk for rakt og godt svar! Jeg visste at juridisk avdeling ved Tekna var flinke, men dette var virkelig over all forventning.
• Ville bare takke for alt av hjelp som dere har gitt - dette er grunnen til at jeg er medlem av Tekna!
• Tusen takk for hjelpen. Synes du gjorde en særdeles god jobb og jeg er svært fornøyd med avtalen. Det betyr mye for meg at jeg kan går ut av arbeidsforholdet med "hevet hode". Har også tatt med meg dine gode råd på veien.
• Tusen takk, nå er jeg snart på tur ut i solen og er TEKNA takknemlig. Takk for at du har stilt opp på en god måte i en stresset og krevende hverdag. Det setter jeg veldig stor pris på.
• Thank you for your excellent legal councel so fare, I am happy TEKNA is not only taking care of its members, but there are also good lawyers involved if support is needed.
• Takk for all hjelp og støtte - det har betydd mye i den stormen jeg har stått i!

Les også