Arbeidsliv og samfunn

Helseteknologi - den nye vekstnæringen

Diagnostikk: Her skannes Lise Lyngnes Randebergs egen hånd med oppfinnelsen hun selv har vært med å utvikle, med formål å oppdage leddgikt.

Helse er Norges nye vekstnæring

Nye tall fra Menon Economics viser sterk vekst i den norske helseindustrien. Tekna-president og helsegründer Lise Lyngsnes Randeberg håper en ny leddgiktskanner skal bidra til videre vekst.

anne-grete-i-krigssone-dsc_4124

Kriger seg til helsetoppen

Spillselskapet Attensi skal kurere krigsveteraner for posttraumatisk stresslidelse ved å eksponere dem for krig via VR-briller.

halsoy-leroy_02

Arbeidsledig ble livredder

Fortvilelse over å ikke få jobb ble snudd til å få jobbe med en bitteliten titanpumpe som skal plasseres inne i menneskehjerter for å forlenge og redde liv.

Arbeidsmarkedet for nyutdannede

tara_skip

Høyeste ledighet siden 2004

Ledigheten blant nyutdannede Tekna-medlemmer er på sitt høyeste siden 2004. Tara Jahangiry omstilte seg fra skipsdesign til prestasjonsanalyse for å få jobb.

Vevang-og-Ness-i-trappa-DSC_2949

Bygg og IKT er vinnerne

Møt studentene som hadde jobb allerede før de startet siste studieåret ved NTNU.

jsorbo_h

NAV ser lyset

Oljekrisen har rammet nyutdannede spesielt hardt. Men nå er det lys i tunnelen, ifølge Johannes Sørbø, som er NAVs ekspert på arbeidsmarkedet.

De nye Tekna-jobbene: Vekstvinnerne i IT-næringen

heidi

Opptur for databehandling og programmering

Les hvordan Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge ser utviklingen i it-næringen.

jelle

Møt MazeMap

Innendørs kart-selskapet MazeMap AS har hatt størst prosentvis vekst i antall ansatte blant Tekna-medlemmenes it-arbeidsgivere.

blank_n

Blank Oslo

It-konsulentselskapet Blank i Oslo har gått fra oppstart i september i fjor til 24 ansatte fra 1. oktober i år. Vi har stilt dem tre spørsmål om virksomheten og fremtiden.

De nye Tekna- jobbene: Oljevinnerne i oljekrisen

lys325855_kelda_005

Et oljeselskap med eventyrlig vekst

Tre ganger så mange ansatte som i fjor: Porsgrunn-selskapet Kelda Drilling Controls har doblet overskuddet og gått fra 5 til 14 ansatte på under et år. Og ifølge gründer Glenn-Ole Kaasa er toppen neppe nådd, og han vet hvorfor.

solution-seeker-_mg_0151

Derfor er det bra for oss med lave oljepriser

Fallet i oljeprisen gir store muligheter for det innovative firmaet Solution Seeker. De mener lavere oljepriser tvinger oljeselskapene til å tenke på optimalisering av driften. Og det er akkurat her det unge teamet fra miljøet rundt NTNU kommer inn.

rigg

– Fallet i oljerelatert sysselsetting flater snart ut

– Bunnen i sysselsettingen nås trolig i inneværende kvartal, eller i første kvartal neste år, sier Oljeforsker Atle Blomgren i forskningsinstituttet IRIS.

De nye Tekna-jobbene: Anlegg øker mest

jomartalsnesheggdal

Byggenæringens Landsforening: Anlegg øker mest i Norge

Anleggsvirksomhet er den næringen som har skapt flest nye arbeidsplasser i Norge de siste årene. Aller størst vekst er det i kategoriene ”bygging av bruer og tunneler” og ”bygging av anlegg for elektrisitet og kommunikasjon”.

nyhetsbrev_1

Farrisbrua: Utlendinger søker nordmenn

Kontraktsleder Randi Hermann i Implenia Norge sier at utenlandske anleggselskaper er på jakt etter norske sivilingeniører. Hun anbefaler interesserte å ta direkte kontakt med den stedlige norske ledelsen.

nyhetsbrev_3

Harstadåstunnelen: Hentet til å lede spanjoler i Harstad

– Vær aktiv i ditt fagmiljø og på Linkedin, hvis du vil gjøre deg attraktiv for utenlandske entreprenører, råder Gunnar Gjæringen som ble rekruttert av et spansk selskap til norsk tunneljobb etter 38 år i Statens vegvesen.