60 år med Kursdagene:

En av Norges største kurstradisjoner

09.01.2018 | Tekst: Anne Grete Nordal

Kursdagene, et tradisjonsrikt samarbeid mellom Tekna og NTNU, i år med omkring 800 deltakere, arrangeres for 60. gang.

Spisskompetanse: Enkelte foredrag trekker fulle hus som her under Kursdagene i 2013.

Kongelig suksess: Daværende kronprins Harald og foreningens president Sven A. Holmsen under åpningen av Teknologiåret 1988, som det året ble lagt til starten av Kursdagene.

Kursdagene i Trondheim er i gang for 60. gang, tradisjonen tro som kick-off på det nye året. Det årlige arrangementet som første gang fant sted i 1958, er et samarbeid mellom Tekna og NTNU i Trondheim. Gjennom alle disse årene har rundt 75 000 deltakere blitt kurset i alt fra bygg, elektronikk, telecom, vann- og avløp, samferdsel og byutvikling for å nevne noen fagområder.

– I år har vi valgt å spisse arrangementet om digitalisering, bærekraft og miljø innen bygg, anlegg, og om eiendom, som er den største landbaserte virksomheten i Norge, sier leder for Tekna Kurs, Therese Sørensen. Hun opplyser at noen av kursene som CO2-konferansen, i år er flyttet til lenger ut i januar, og holdes i Oslo. Totalt holdes det 23 kurs i år mot 35 i fjor, og antall deltakere er i år cirka 800.

– Kursdagene handler for de fleste om kompetanseutvikling og nettverksbygging. Det sies at en utdanning varer i fem år før du trenger faglig påfyll, sier Sørensen. Her møtes kolleger og konkurrenter fra samme bransje. Konsulenter, entreprenører, produsenter, leverandører og myndighetspersoner møtes på en felles arena for faglig oppdatering og nettverksbygging. Det sosiale er heller ikke glemt.

– Årets jubileum toppes med en faglig festaften i samarbeid med Sintef Byggforsk, der eksperter tar deg med på en spennende reise inn i fremtidens bygg- og anleggsbransje, opplyser Therese Sørensen.

Les også